Podjeli ovo:

" /> URADI SAM: Kako jednostavno popločati terasu - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

URADI SAM: Kako jednostavno popločati terasu

Kako popločati terasu

Kada uređujemo vrt jedan od važnijih poslova i dilema je kako popločati terasu. Želimo što ljepše rješenje koje se uklapa u stil gradnje kuće, ali to rješenje mora biti kvalitetno i trajno. Materijali koji u vrtu godinama izgledaju dobro najčešće su jako skupi, pa se teško odlučujemo na takve pothvate. Popločati terasu granitom jedan od takvih izbora: izdržljiv, lijep, ali skup. Osim ako popločavanje ne uradite sami!

Pokazat ćemo vam kako jednostavno poločati terasu skupim materijalom kao što je mramor.
Da bi popločana terasa bila interesantnija i da bi se uklopila u maleni predvrt sa raznovrsnim cvjetnicama korišten je otpad od granita različitih boja i oblika. Ovaj kamen može se naći u mnogo boja i uzoraka, vrlo je težak i izdržljiv. Poliran je glatko poput stakla.

 

Način postavljanja granita ovisi o želji vlasnika. Na ovoj terasi centralni dio popločan je velikim ovalima koji su upotpunjeni oštrim komadima suprotnih boja.
Da bi popločana terasa bila kvalitetno postavljena i dugotrajna potrebno je napraviti sve preduvjete koji podrazumijevaju kvalitet. Prvi korak je pripremanje tla.

Kako popločati terasu

Tlo treba kopati na 20 ili 30 cm dubine, ovisno o tome koliko je neravno i treba li novu terasu nivelirati sa već postojećim popločanjem. Na parcelu koja je dobro nivelirana i ravna polaže se  šljunak.

Kako popločati terasu

Zbijanje šljunka radi se strojem za sabijanje.

Kako popločati terasu

Zatim smo granit premazali proizvodom No Skidding. Primjena ovakvih proizvoda granit čini otpornijim kada je mokro. Proizvod se promiješa i razrijeđen stavlja na kamen. Ovdje je korišten čist valjak sa dugom drškom. Kamen pokvasite No Skidding proizvodom, nakon 20 minuta isperite. Proizvod ne smije osušiti na kamenu!

Kako popločati terasu

Savjet majstora: Za ovaj zadatak odabrao sam jedan dan koji je bio oblačan i čekao do oko 9 sati uvečer prije nego što sam počeo tako da je kamen bio hladan.

Praznine između komada granita popunjene su polimernim pijeskom koji se u dodiru s vodom steže i postaje tvrd kao cement. To je to!

Kako popločati terasu
Polimer pijesak dovoljno je pomesti u pukotine između kamenja kako bi povezao sve dijelove. Vrlo važan korak! Kada pijesak sve ispuni preostaje da se lagano vlaži.
Kako popločati terasu

Kada je polimer pijesak mokar potrebno je 24 sata sušenja prije uporabe.

Kako popločati terasu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.