Podjeli ovo:

" /> Vertikalni vrtovi - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Vertikalni vrtovi

Trebate zaklon od vjetra, prašine ili neželjenih pogleda? Imate malo prostora, a želite raznovrsne biljke u vrtu? Želite moderne trendove u vrtlarstvu unijeti i u svoj vrt? Prijedlog za svaki od ovih zahtjeva su vertikalni vrtovi koji mogu biti efektan ukras koji svoju ljepotu mogu jednako zadržavati kroz cijelu godinu.

SLLA: Portfolio: Parkside Garden modern-shed

Postoje dvije vrste vertikalnih vrtova: vrtovi sa lozama penjačicama kojima je potporanj armatura (na slici iznad) i zidovi sa ugrađenom zemljom i panelima u koje se sade biljke.

Rittenhouse Courtyard contemporary-landscape

Koju vrstu vertikalnog vrta birate ovisi o tome kakav izgled želite postići, klimi i vremenskim uvjetima, ali i financijama koje imate na raspolaganju.

Indoor Vertical Garden / Flora Grubb contemporary-entry

Ako se odlučite na loze penjačice jedan od idealnih prijedloga je uzgoj lozice. Za vrlo kratko vrijeme dobit ćete zeleni zid jer lozica raste relativno brzo, a još jedna prednost je i mijenjanje boje, tako da ćete u jesen umjesto u zelenom uživati u vatreno crvenom vertikalnom vrtu.

Terrazzo con Vista contemporary-deck

Za zimzeleni vertikalni vrt birajte bršljan. Budući da ih ima više vrsta možete birati između nijansi zelenog lišća. Nestrpljivim vrtlarima problem može predstavljati što bršljan prve dvije godine raste izuzetno sporo. No ne brinite, nakon toga nadoknadi sve.

debora carl landscape design contemporary-landscape

Ako pak birate zid sa ugrađenom zemljom, neka odabir biljaka bude raznovrstan. Različitim nijansama zelene, veličinom i oblicima lišća ne pravite samo vertikalni vrt nego i umjetničku instalaciju u kojoj ćete uživati.

Residential Vertical Garden eclectic
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.