Podjeli ovo:

" /> Njega cvjetnjaka krajem ljeta u 5 koraka - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Njega cvjetnjaka krajem ljeta u 5 koraka

Jesenski radovi i priprema vrta za zimu počinju već u devetom mjesecu. Mnogo je radova koje je potrebno završiti, neke isključivo zbog estetike, neke zbog održavanja zdravlja biljaka. Među najčešćim radovima su gnojenje vrta, skupljanje lišća i sjemena, šišanje i orezivanje ruža, grmova, živice… Sada je idealno vrijeme za početak ovih radova.

1.Uklonite sjeme sa ocvalih biljaka

Bujne cvjetne gredice krajem ljeta posustaju s cvatnjom, a ovisno o vrsti neke dobijaju sjemene tobolce koji u jesen mogu izgledati vrlo dekorativno. Takve biljke ostavljamo sa tobolcima da vrt ne bi ostao pust. Sa pojedinih biljaka kao što su kadifice, petunije, surfinije uklanjamo sjeme da bismo potaknuli cvatnju bar još kratko vrijeme.

2.Sada je pravo vrijeme da biljke počnete pripremati za zimu

Živu ogradu i topiare možete još jednom ošišati da bi zadržale urednost i lijep oblik. Ako ima previše padavina šišanje je bolje ostaviti za proljeće zbog mogućih oboljenja biljke.

3.Počnite sa presađivanjem

Ako ste željeli neke biljke premjestiti zbog premalo prostora na kojem rastu ili nepovoljnog položaja, sada je idealno vrijeme da to učinite. Još je dovoljno toplo da se biljke mogu zakorijeniti, a nije previsoka temperatura zbog koje bi se mogle osušiti. Velika količina jesenskih kiša dodatni je razlog za uspjeh.

4.Razmnožavanje trajnica, ukrasnih grmova, žive ograde, ruža

Velika vlaga i niže temperature idealno su vrijeme za zakorjenjivanje trajnica koje do sada niste imali u vrtu. Vrlo je jednostavno, a izuzetno korisno za vaš budžet.

5.Uklanjanje suhog lišća i korova sa gredica

Gredice izgledaju urednije, a u proljeće ćete imati manje posla sa čišćenjem i čupanjem korova koji će se sigurno dobro zakorijeniti tijekom jeseni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.