Podjeli ovo:

" /> Krizantema ili lijepa kata - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Krizantema ili lijepa kata

krizantema u vrtu
foto: cvijet.info

 

Jesen je vrijeme cvatnje bogatih i šarenih krizantema. Ova izdržljiva trajnica uveseljava nas svojom cvatnjom unatoč hladnoći i jakim mrazevima. Mnogobrojne sorte krizantema omogućuju nam da biramo između jednostavnih, punih ili polupunih cvjetova. Zbog svoje vedrine koju unose u jesenske vrtove najpopularnije su žute kizanteme, ali ni bijela, ružičasta i crvena ne zaostaju.

Krizanteme u vrtu
foto: magis Garden Tcuci

Nisu zahtjevne i nije im potrebna posebna pažnja i njega. Potrebno im je mnogo sunca i propusno tlo. Različite sorte mogu se birati za različite položaje u vrtu, tako da ni vlasnici polusjenovitih vrtova neće ostati zakinuti za bogatu cvatnju ovih ljepotica.

Sade se u ožujku i travnju da bi se do zime uspjele dobro zakorijeniti i uspješno prezimiti. Za vrijeme velikih vrućina potrebno ih je zalijevati. Cvjetaju od sredine ljeta do kasne jeseni, ali za kontinentalne vrtove bolje je birati sorte koje catu ranije jer mnogo vlage i kiše potpuno unište cvjetove, pa biljke izgledaju neugledno. Nakon što ocvatu preporučuje ih se podrezati na visinu od 15 cm i prekriti slamom ili lišćem.

Krizanteme u vrtu
foto: Magic Garden Tecuci

Krizanteme su idelne i kao saksijsko cvijeće. Postavite ih na prozor ili na sam ulaz u kuću kao veselu šarenu dobrodošlicu svakom gostu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.