Podjeli ovo:

" /> Kako izabrati živu ogradu za svoj vrt - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Kako izabrati živu ogradu za svoj vrt

Svoj pravi oblik i točku na „i“ vrt dobija postavljanjem ograde. Ograda nikako ne bi trebala biti ono što je naglašeno i što prvo vidite u vrtu. Njezina je funkcija samo stilski uokviriti vrt i kuću koja se nalazi na posjedu.
Bez obzira na vrstu ograde koju želite, meterijale od kojih je ograda izrađena ovo nikada nije jeftina investicija. No ako imate veliki vrt onda vam je zaista potreban popriličan budžet. Pored željeznih, kamenih, drvenih ograda, mnogi se odlučuju na žive ograde jer pored estetske funkcije imaju i vrlo praktičnu svrhu, a to je zaštita. Zaklon od buke, prašine, vjetra i ponajviše od neželjenih pogleda potrebna je u svakom vrtu makar malim dijelom.
Biljke koje se najčešće koriste za živu ogradu su pačempres, tuja, lovorvišnja, šimšir o čijoj sadnji i uzgoju sigurno znate ponešto. Pored uobičajenog načina sadnje sadnica za živu ogradu postoji i neki neuobičajeni, ali vrlo praktični načini, a to je sadnja dugačkih reznica čija se oba kraja prekriju zemljom (prikazano na fotografiji).
Kako posaditi živu ogradu u vrtu
Prihvatljivi troškov za ovakvu živu ogradu nisu jedina dobrobit ovakvog načina sadnje, ne treba zanemariti ni njezinu ekološku funkciju jer na ovakvoj ogradi nema farbanja ni pojedinih neekoloških komponenti koje mogu zagaditi okoliš.
Kako posaditi živu ogradu u vrtu
Foto: Kristin Hurlin/motherearthnews.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.