Podjeli ovo:

" /> Kadifice - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Kadifice

Ova vrlo jednostavna i skromna biljka uljepšavat će vam cijelo ljeto svojim cvijetovima žute, narančaste, crvenosmeđe boje.

Boje kadifica u vrtu i saksiji
foto: stara vrtlarica

Uspijeva na skoro svim vrstama tla, nije zahtjevna, tijekom ljeta potrebno ju je redovno zalijevati običnom vodom, prihranjivanje skoro da nije potrebno. Povremeno tijekom cvatnje treba uklanjati uvele cvjetove koji se pretvaraju u sjeme da bi biljka što više i duže cvjetala.

Pored ljepote i izdržljivosti koje su idealne osobine za nepovoljne položaje, kadifice imaju i neka izuzetno korisna svojstva u vrtlarenju. Ako u vrtu imate biljke koje privlače puževe (hoste su jedna od tih biljaka) nedaleko od njih posadite kadifice. Naime puževi vole kadifice i njihovo će ih lišće privlačiti na objed, a vi ćete hoste sačuvati.

Ono što kadifice čini toliko privlačnim jeste i njihova otpornost. Rijetko ih napadaju bolesti ili šuga, pa ljepota i cvijeta i lista je konstantna tijekom cijelog ljeta.

Kadifice u vrtu

Kadifica je cvijet koji mogu uzgajati i oni koji tvrde da im svaka biljka uvene. Dovoljno je u proljeće posijati sjeme, prekriti ga tankim slojem zemlje i zaliti povremeno. Za sve ostalo kadifica će se pobrinuti sama…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.