Podjeli ovo:

" /> Hortenzije - Zasadi.me !DOCTYPE html> insert_pixel_code_here

Hortenzije

hortenzije u vrtu
foto: pinterest.com

 

Tražite biljku za polusjenoviti ili sjenoviti dio vrta? Nemate mnogo vremena za brigu o biljkama, vrtu, zalijevanju i ostalim vrtnim poslovima?

Hortenzije su idealna biljka za vrtlare koji uživaju u ljepotama cvijeća, a nemaju mnogo vremena za vrtlarenje. Prije sadnje hortenzija potrebno je pripremiti zemlju. Ove raskošne biljke vole bogato, humusno, vlažno tlo, pa prije sadnje treba u zemlju dodati kompost ili zrelo stajsko gnojivo. Nakon sadnje biljku treba obilno zalijevati dok se ne zakorijeni.

hortenzije u bojama
foto: pinterest.com

Loptasti cvjetovi hortenzije mogu imati nekoliko različitih boja, što ovisi o kiselosti zemlje u kojoj hortenzija raste. Da biste promijenili boju cvijeta potrebno je promijeniti koselost tla u koje je hortenzija posađena. U vrtnim centrima možete kupiti gotov pripravak i dodati ga u vodu za zalijevanje.

ružičaste hortenzije u sjenovitom vrtu
foto: pintereset.com

Isti se efekt može postići ako u vodu dodate nekoliko željeznih predmeta i ostavite da odstoji, nakon toga zalijete hortenzije. Stari vrtlarski način su i borove iglice koje se pomiješaju sa zemljom. Na ovaj se način također mijenja kiselost zemlje, što utječe na boju cvijeta hortenzija.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Savjeti, preporuke i ideje za uređenje vrta i njegu biljaka,

PRIDRUŽI NAM SE

Zasadi.me

Korištenje ove stranice podrazumijeva da se slažete s našim Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Zasadi.me zadržava pravo na prodaju oglasnog prostora na ovom mediju.